Una Pasqua de tradició i artesania

01/04/2015 | Enviada per admin en General
  • Primera edició de l’expofira artesanal CiutART
  • Cinquanta anys al costat del músic Toni Bernadó

 

Expofira artesanal CiutART

Castellciutat celebrarà en plena Pasqua l’expofira artesanal CiutART, concretament divendres 3, dissabte 4 i diumenge 5 d’abril. Aquesta fira artesanal té com a doble objectiu mostrar a tots els veïns i visitants els treballs que es realitzen en el taller de manualitats que ja fa uns anys que es porta a terme al poble a càrrec de la Marcela Villaruel, i alhora actuar com a plataforma a través de la qual artesans i artistes locals puguin també compartir les seves tasques i obres.

El regidor de Castellciutat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Martin, manifesta al respecte d’aquesta expofira que “és una bona manera de canalitzar i valorar els fruits de les inquietuds artístiques dels integrants del taller de manualitats que des de ja fa uns quants anys la Marcela realitza al nostre poble, així com una porta oberta a la mostra artesanal. Esperem que pugui complementar un cap de setmana especial per a nosaltres, ja que la cantada de les caramelles és una tradició molt arrelada a Castellciutat”.

image

D’altra banda, l’AMPA de l’escola de Castellciutat també participa en aquesta expofira amb un berenar popular d’elaboració pròpia, que tindrà lloc a partir de dos quarts de cinc de la tarda de dissabte.

Les activitats de CiutART tindran lloc al local social i a la plaça de l’Ajuntament de Castellciutat, i estan organitzades pel Taller de Manualitats de Castellciutat i artistes locals, compta amb la participació de l’AMPA de l’escola, el Cafè de la Mare i veïns de Castellciutat, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

 

Caramelles a Castellciutat

L’expofira artesanal CiutART farà una aturada diumenge al migdia per tal que veïns i visitants puguin escoltar la tradicional cantada de caramelles que té lloc cada diumenge de Pasqua a la plaça de l’Arbre de Ciutat.

Les cançons que es cantaran són: La Pasqua cantant (caramella); La barca xica (havanera); La mare (cançó de bressol); i Les Puntaires (sardana). Cal remarcar que les caramelles del poble de Castellciutat compta des de fa 50 anys amb la col·laboració inestimable del músic Toni Bernadó.

Nota de premsa de l’Ajuntament

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.