Els solistes del Latvian Radio Choir, el concert del FeMAP 2014 a Castellciutat

07/06/2014 | Enviada per admin en General
Com ha estat costum des de 2012, Castellciutat tornarà a acollir enguany un dels concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus, concretament el dels solistes del Latvian Radio Choir. El concert, que enguany serà la primera de les activitats de Festa Major, se celebrarà el 24 de juliol, a les 22.00h, al Castell de Ciutat.
FeMAP
Latvian Radio Choir
El Cor de la Ràdio de Letònia, fundat el 1940, ha estat dirigit conjuntament per Sigvards Klava i Kaspars Putnins des del 1992. El seu repertori abraça des del Renaixement fins a la música contemporània, amb un èmfasi especial en les obres dels compositors letons. Gràcies als enregistraments del Cor de la Ràdio Letona, diversos compositors letons han estat guardonats al Certamen Internacional de Compositors de la UNESCO en els darrers anys: Eriks Esenvalds, amb “Légende de la femme emmurée”, el 2006; Martins Vilums, amb “Le temps scintille”, el 2005; i Kristaps Petersons amb “Mijkresla dziedajumi” (Cants del Crepuscle), el 2010. El 2005 el Cor de la Ràdio de Letònia va formar una associació de cors professionals, TENSO, juntament amb Accentus (FR), Nederlands Kamerkoor (NL), i RIAS Kammerchor (DE), a fi de crear una plataforma de diàleg entre cors professionals, conjunts, compositors, estudiants, directors i públic. L’objectiu de l’associació és ajudar al desenvolupament de les arts vocals, estudiar el nostre bagatge musical històric i promoure la creació d’obres originals. TENSO també organitza seminaris i classes magistrals per a cantants i joves compositors. Això no només és un estímul per a noves idees en el camp de la música vocal, sinó que també contribueix a fer-nos entendre les possibilitats il·limitades inherents a la veu humana. El Cor de la Ràdio Letona amplia i diversifica les seves activitats participant en produccions teatrals i projectes multimèdia. Ha col·laborat amb el Tramway Theater d’Escòcia i amb Pro Forma Hotel de Dinamarca, i ha interpretat obres de Nic Gotham i Girts Biss a l’Òpera Nacional Letona. El cor ha guanyat el Gran Premi de la Música Letona diverses vegades (1994, 2000, 2004, 2005 i 2007) i ha realitzat més de quaranta enregistraments discogràfics, incloent CD’s de segells com ara Ondine, Naïve, Gavin Bryars Records i BIS.
Latvian Radio Choir
Latvian Radio Chamber Singers

El Cor de Solistes de la Ràdio de Letònia, fundat per Kaspars Putnins el 1994, és un conjunt vocal format per membres del Cor de la Ràdio de Letònia. El cor està especialitzat en l’exploració de les possibilitats de la veu humana i en la recerca de noves tècniques vocals i interpretatives. El seu repertori es basa principalment en compositors contemporanis, interpretant habitualment obres de Berio, Xenakis, Saariaho i Scelsi, entre molts altres compositors dels segles XX i XXI. El Cor de Solistes de la Ràdio de Letònia participa amb assiduïtat en importants festivals de música, tant als països bàltics com a tot Europa: La Musica d’Estrasburg, l’Oxford Contemporary Music Festival, el Marz Musik de Berlín, el Klangspuren Festival d’Àustria, el Time of Music de Finlàndia, el NYYD Festival de Tallinn o el Gaida Festival de Vilnius, entre d’altres.

Sigvards Klava
Sigvards Klava (1962) va començar a treballar amb el Cor de la Ràdio de Letònia el 1987 i el 1992 es va convertir en el seu director principal i director artístic. Es va graduar a l’Acadèmia de Música Letona i també ha estudiat a l’Acadèmia de Música de Sant Petersburg, a l’Acadèmia Bach de Stuttgart, i ha fet classes magistrals al Festival Bach d’Oregon, als Estats Units. Sigvards Klava ha col·laborat amb els principals cors i orquestres de Letònia i ha interpretat música de Bach, Vivaldi, Mozart, Bruckner, Brahms, Gounod, Schnittke i molts altres compositors internacionals, així com també obres originals de molts compositors letons. Cada any Klava produeix una vintena de programes de concert diferents, tant a Letònia com a l’estranger. Ha gravat més de 20 àlbums amb el Cor de la Ràdio Letona i ha estat director principal del Festival de Cançó Letona i del Festival de Cançó Bàltica i Nòrdica. Klava ha rebut el Gran Premi de la Música Letona i el Premi dels Ministres del Govern Letó en diverses ocasions. Ha actuat al Concertgebouw i al Muziekgebouw d’Amsterdam, al Berliner Konzerthaus i Philharmonie, al Théâtre des Champs-Élysées i a la Cité de la Musique de Paris, al Bervaldhallen d’Estocolm, a la Dresdner Frauenkirche, i a moltes altres esglésies i sales de concert.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.