Iniciades les obres de rehabilitació i senyalització de la Torre de Solsona

30/04/2014 | Enviada per admin en General
  • La intervenció s’emmarca en la Ruta 1714, que impulsa el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
  • Castellciutat va tenir un paper clau durant la Guerra de Successió

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de rehabilitació i de senyalització de la Torre de Solsona (Castellciutat) i el seu entorn, amb l’objectiu que pugui rebre visites públiques amb seguretat i comoditat. Les actuacions de millora es fan a la zona d’accés, a l’edifici i l’exterior del polvorí, al mirador de la muralla, als annexos i l’edifici de la Torre, al dipòsit i a muralla.

Les obres de rehabilitació de la Torre de Solsona, fortificació de Castellciutat i antic baluard defensiu austriacista dels Pirineus, permetran posar en valor un dels escenaris de la Guerra de Successió, que forma part dels deu escenaris de la ‘Ruta 1714′. La intervenció li donarà la categoria de monument.

Castellciutat va tenir un paper important a l’hora de barrar el pas als exèrcits francesos cap a l’interior de Catalunya i es va convertir en el principal baluard pirinenc de la resistència catalana.

Ruta 1714

Les obres de consolidació i adequació de la Torre de Solsona s’emmarquen en la ‘Ruta 1714′ que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dins dels actes commemoratius del Tricentenari de la Guerra de Successió (1714-2014).

Els treballs es van adjudicar a l’empresa urgellenca Construccions Orgèl·lia, SL, per un import de 87.312,33 euros i estan finançats per fons europeus i per una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. La intervenció es completarà amb una senyalització didàctica de part Departament de Cultura de la Generalitat.

Notícia de Ràdio Seu

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.