Surt a licitació el projecte per a les rotondes de la N-260

11/03/2014 | Enviada per admin en General
  • L’Eix Pirinenc registra en aquesta zona una mitjana de 14.000 vehicles al dia
  • El pressupost de les obres d’entrada al nucli de Castellciutat i al Polígon industrial de Lleteries és de gairebé 1 milió i mig d’euros

A partir d’ara es poden formular al·legacions pel que fa a la necessitat d’ocupació o correcció d’errors en la relació de béns i drets afectats per les expropiacions necessàries per realitzar l’obra, així com pel que fa a la reordenació dels accessos a la carretera.

La N-260, en el seu accés a la població de la Seu d’Urgell per l’oest, registra una mitjana de 14.000 vehicles al dia que travessen dues interseccions. La primera rotonda està prevista al punt quilomètric 228,5, a les proximitats del nucli de Castellciutat i en un canvi de rasant, en el qual hi ha l’accés a un camí agrícola al costat nord i dos accessos a un hotel.

L’altra glorieta està prevista al punt quilomètric 228,0, prop del pont sobre el riu Valira i a l’entrada al nucli urbà de la Seu d’Urgell. Es troba a prop del polígon de Lleteries, que no disposa de cap tipus de canalització per al trànsit. Al costat sud hi ha l’accés a un camí agrícola.

Reordenació d’accessos

L’objectiu del projecte és la construcció de dues rotondes en aquestes dues interseccions i la reordenació dels accessos existents a la N-260, de manera que es millori la seguretat viària. A més d’això, es preveu la rehabilitació del paviment entre les dues interseccions, la construcció d’una vorera al costat sud de la N-260, la creació de zones d’aparcament i un mirador sobre la vall del Valira i la població de la Seu d’Urgell.

Característiques tècniques

L’actuació preveu la construcció de dues glorietes constituïdes per una illeta central de 16,0 m de diàmetre, envoltada per una calçada anular de 8,0 m d’amplada, i situades una d’elles en el PK 228,5, donant accés en el seu costat nord a un camí agrícola, i en el seu costat sud a un vial municipal del nucli de Castellciutat i a un hotel. L’altra es construirà al punt quilomètric 228,0. Aquesta glorieta se situarà al costat sud de l’actual N-260, sense tocar la calçada existent, amb l’objectiu de reordenar els accessos actuals a la zona industrial situada al flanc Nord a través d’un accés únic. Al costat sud portarà a un camí agrícola. Aquesta disposició obliga a moure la via cap al sud en 150 m, el que permet la creació de zones d’aparcament sobre l’antiga calçada de la N-260.

Les glorietes comptaran amb il·luminació. Entre ambdues, es projecta un mirador sobre la vall del Valira i la població de la Seu d’ Urgell. A més, es rehabilitarà el paviment i es construirà una vorera de vianants al llarg de flanc sud de la carretera N-260 entre les dues glorietes. En el pont sobre el riu Valira, que dóna accés a la Seu d’Urgell, es renovaran voreres, ampits i baranes.

Finalment, es demoliran els trams de paviment que quedin en desús i es restauraran les superfícies afectades per les obres mitjançant la plantació d’espècies autòctones.

Notícia de Ràdio Seu

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.