El roure del Tricentenari

01/03/2014 | Enviada per admin en General

Demà diumenge dia 2 de març, en el si dels actes de commemoració del Tricentenari farem un acte simbòlic: plantarem un roure a Montserrat.

Montserrat 

El roure, un arbre arrelat a la nostra terra, serà plantat amb sorra provinent de diversos pobles i ciutats d’arreu de Catalunya; pobles i ciutat vinculats a la Guerra de Successió, entre els quals Castellciutat. Es pretén que el roure, símbol de fortalesa,  mostri la pervivència de la cultura catalana malgrat les adversitats, així com sobretot la seva projecció de cara al futur. És per això que els alcaldes dels diversos municipis aniran acompanyats per parelles de nenes i nens, que seran els encarregats d’afegir la sorra provinent de llur poble a la provinent d’altres pobles i ciutats, amb la qual es barrejarà, i per tant de coplantar el roure del Tricentenari.

Pel que fa al municipi, juntament amb l’alcalde Albert Batalla, seran dues parelles de Castellciutat les que representaran la resta de nenes i nens, que juntament amb les demés parelles representaran alhora tots i cadascun dels nens i nenes de Catalunya, així com les properes generacions i per tant el futur del país. Acompanyats per llurs pares i el regidor de Castellciutat Jordi Martin, els encarregats d’abocar la sorra de la Torreta a Montserrat i per tant de representar la nostra vila seran l’Azuka Mbelu Riado i la Berta Parra Méndez, i el Pau de Fèlix Colell i l’Ariadna Parra Méndez, els quals esperem que en gaudeixin i guardin un bon record d’aques diumenge de març.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.