Keep calm & carry on

05/08/2013 | Enviada per admin en General

Com cada estiu al voltant de l’1 d’agost –Sant Feliu–, els més joves del nostre poble han vestit la plaça i els carrers adjacents amb els colors i textures propis de la Festa Major; com cada primer cap de setmana d’agost, Castellciutat s’ha retrobat a si mateix, i obrint els braços s’ha agradat tant com s’ha agradat sempre. Al voltant del pi hem gaudit i fet gaudir de l’encant de la nostra festa de manera tan especial i curosa com la primera vegada; transversalment i amb la perenne col·laboració i participació de totes i tots, l’hem tornada a fer grossa! Danses, jocs, entorn, esport, tradició: Keep calm & love FMK.

Entre activitats i retrobaments han anat passant els dies: avui a la plaça el pi ja no hi és. Enguany, tanmateix, per a Castellciutat i la seva gent, així com per al municipi, la comarca i el país, la festivitat tot just comença. I és que al llarg dels propers mesos tenim una cita amb nosaltres mateixos –una cita amb el que fórem; una cita amb el que som–: el proper 28 de setembre commemorarem els 300 anys de la Guerra de Successió i veurem quin paper hi va jugar la nostra vila; a partir del proper setembre entendrem més i millor que l’esperit del britànic Keep calm & carry on ha estat present en l’actitud catalana durant molt de temps, menant-nos fins on som.

I ésser és fer. Per això, com la nostra Festa Major, el nostre passat col·lectiu i el futur que ens espera, el web que avui inaugurem ha de ser, respectivament, un punt de participació i una finestra oberta, però sobretot un espai a construir. Així, us animo a fer-vos-el vostre i a participar-hi fortament, a fi que esdevingui propi de totes i propi de tots.

 

Jordi Martin i Faixes
Regidor de Castellciutat

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.