• Ara resta pendent la licitació dels treballs, que tenen un pressupost de gairebé un milió i mig d’euros
  • La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, confia que s’adjudiquin aquestes obres i la rotonda de Montferrer durant el 2015

El Ministeri de Foment ha aprovat el projecte definitiu de construcció de dues rotondes a la carretera N-260, situades en els punts quilomètrics 228,00 i 228,50, a Castellciutat i la Seu d’Urgell. Després d’aquesta aprovació, caldrà dur a terme la licitació de les obres, que tenen un pressupost estimat d’1,47 milions d’euros.

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, confia que aquest nou pas administratiu es realitzi al llarg d’aquest any i destaca que “només resta pendent el vistiplau definitiu al projecte de la rotonda de Montferrer, també a l’Eix Pirinenc, per donar resposta als compromisos adquirits a la zona des del 2012”. En aquest cas, espera que les obres també es licitin enguany.

Glorietes de Castellciutat

L’N-260, en el seu accés a la població de la Seu d’Urgell per l’oest, registra una mitjana de 14.000 vehicles al dia que travessen dues interseccions. En el punt quilomètric 228,5, en un canvi de rasant, hi ha una entrada a un camí agrícola al nord i dos accessos a un hotel i al poble de Castellciutat al sud.

D’altra banda, en el punt quilomètric 228,0, a les proximitats del pont sobre el riu Valira que dirigeix al nucli urbà de la Seu d’Urgell, al llarg de 60 metres del flanc nord de l’N-260, existeix una zona d’accessos a una àrea industrial que no disposa de cap tipus de canalització per al trànsit. Al costat sud hi ha una entrada a un altre camí agrícola.

L’objectiu del projecte és la construcció de dues glorietes en aquestes dues interseccions i la reordenació dels accessos existents a l’N-260, de manera que es millori la seguretat viària. A més a més, es preveu la rehabilitació del paviment entre les dues interseccions, la construcció d’una vorera al costat sud de la N-260, la creació de zones d’aparcament i un mirador sobre la vall del riu Valira i la població de la Seu d’Urgell.

Altres projectes pendents de licitació

El Govern estatal també té pendents de licitació a la demarcació de Lleida els projectes d’ampliació de l’actual calçada de l’N-260 al seu pas per Gerri de la Sal, amb un pressupost estimat de 2,7 milions d’euros, així com la rotonda de Margalef, en el punt quilomètric 79 de l’N-240, amb un pressupost estimat de 980.000 euros. Segons informa l’ACN, Inma Manso espera que també es tirin endavant aquest mateix any.

Notícia de Ràdio Seu

El dia de Reis a les 11.00, abans d’iniciar el viatge de retorn, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats pels seus patges, arribaran a la plaça de l’Arbre, des d’on repartiran els regals que els més petits han demanat i esperen rebre. Seguidament agafaran força amb la coca i la xocolata que l’associació d’Amics de Castellciutat prepararà per a tothom i reprendran el llarg camí cap a l’Orient. Diumenge 4 a les 22.00, els patges reials seran al consultori mèdic per a informar de tots els detalls de l’arribada.

 

Arribada dels Reis 2014

 

El dia abans a les 18.30h, Ses Majestats arribaran en barca al Parc Olímpic del Segre, on seran rebuts per l’alcalde del municipi i altres autoritats. A continuació, acompanyats per les carrosses que les AMPA dels diversos centres educatius de la Seu i Castellciutat han anat guarnint durant la primera part de l’any, encapçalaran la cavalcada pels carrers de la ciutat fins a arribar a Sant Domènec, on rebran personalment les cartes de tots els nens i nenes. Una estona després, com cada any, seran a Montferrer.

Notícia relacionada