• La Comissió d’Empresa i Ocupació aprova per unanimitat la proposta perquè Red Eléctrica redueixi l’impacte del projecte
  • També s’ha consensuat una reunió d’urgència dels municipis afectats amb el Departament

El Parlament de Catalunya reclamarà al Govern espanyol que “modifiqui el projecte d’execució i declaració d’utilitat pública de la línia elèctrica de 220kV per la connexió entre Adrall i la frontera d’Andorra per part de Red Eléctrica de España (REE)”.

La mesura ha estat aprovada per unanimitat a la Comissió d’Empresa i Ocupació. El text l’ha defensat el grup del PSC a través del diputat Òscar Ordeig. Finalment, ha incorporat les propostes presentades pel diputat de CiU Antoni Fernàndez Teixidó.

Òscar Ordeig s’ha felicitat pel consens assolit en la proposta que ha presentat perquè “obre la porta a la modificació del projecte de la nova línia elèctrica”. Tot i l’acord, el també regidor de Progrés ha lamentat “que CiU hagi mantingut una postura diferent com a equip de govern a la Seu d’Urgell, on van rebutjar la mateixa proposta que avui s’ha aprovat per unanimitat”.

El diputat socialista ha detallat que es proposarà “l’elaboració d’un pla especial, la modificació del traçat proposat, el desmuntatge de la línia actual o el soterrament de la nova línia”.

De la seva part, el diputat de CiU i alcalde de la Seu, Albert Batalla, considera que la modificació s’ha d’implementar “per tal de vetllar perquè la seva utilitat sigui efectiva i el seu impacte sobre el territori sigui mínim”.

Les esmenes de CiU permetran que tingui lloc una reunió entre els ajuntaments afectats i el Departament d’Empresa i Ocupació “per consensuar les mesures a prendre”. “Cal reclamar la modificació al Govern central; així que és convenient fer-ho conjuntament, Govern de la Generalitat i ajuntaments”, ha dit Batalla.

En aquest sentit, el text aprovat acorda “donar suport als ajuntaments de la Seu d’Urgell, Ribera d’Urgellet, Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira, en les seves al·legacions per a minimitzar l’impacte ambiental i econòmic d’aquesta línia elèctrica”.

Notícia de Ràdio Seu