• La intervenció s’emmarca en la Ruta 1714, que impulsa el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
  • Castellciutat va tenir un paper clau durant la Guerra de Successió

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de rehabilitació i de senyalització de la Torre de Solsona (Castellciutat) i el seu entorn, amb l’objectiu que pugui rebre visites públiques amb seguretat i comoditat. Les actuacions de millora es fan a la zona d’accés, a l’edifici i l’exterior del polvorí, al mirador de la muralla, als annexos i l’edifici de la Torre, al dipòsit i a muralla.

Les obres de rehabilitació de la Torre de Solsona, fortificació de Castellciutat i antic baluard defensiu austriacista dels Pirineus, permetran posar en valor un dels escenaris de la Guerra de Successió, que forma part dels deu escenaris de la ‘Ruta 1714′. La intervenció li donarà la categoria de monument.

Castellciutat va tenir un paper important a l’hora de barrar el pas als exèrcits francesos cap a l’interior de Catalunya i es va convertir en el principal baluard pirinenc de la resistència catalana.

Ruta 1714

Les obres de consolidació i adequació de la Torre de Solsona s’emmarquen en la ‘Ruta 1714′ que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dins dels actes commemoratius del Tricentenari de la Guerra de Successió (1714-2014).

Els treballs es van adjudicar a l’empresa urgellenca Construccions Orgèl·lia, SL, per un import de 87.312,33 euros i estan finançats per fons europeus i per una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. La intervenció es completarà amb una senyalització didàctica de part Departament de Cultura de la Generalitat.

Notícia de Ràdio Seu

  • L’obra és un recull d’articles publicats en un bloc d’internet
  • La reflexió sobre el món femení es combina amb valoracions de temes d’actualitat

El regidor d’Ensenyament, Cultura i Castellciutat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Martin, presenta un llibre autoeditat, ‘d’elles i d’altres afers’. L’obra, signada amb el nom de Feliu Ferrer, és una selecció d’articles publicats al bloc que té a internet.

d'elles i d'altres afers - imatge

Segons ha explicat Martin, els textos han estat publicats des del novembre del 2012 i el mes recent és del passat mes de març. De fet, l’edició s’ha fet en pocs dies a les portes de Sant Jordi per tal de donar-lo a conèixer per aquestes dates, en un procés que l’autor defineix com a “edició zero”. Aquests dies se’n farà dues presentacions “en petit comitè”: dimarts a la cocteleria Glops i dimecres, dia de Sant Jordi, al local social de Castellciutat (19.30h).

La reflexió sobre les dones és l’eix central dels articles, en què també apareixen d’altres qüestions d’actualitat social i política, amb força referències a la filosofia, la branca d’estudi principal de Jordi Martin. El regidor urgellenc ha destacat el fet que el llibre hagi sorgit d’un bloc d’internet i creu que aquesta és una bona eina perquè tothom pugui expressar les seves inquietuds a la xarxa.

Notícia de Ràdio Seu

Assemblea de Castellciutat

abril 10th, 2014 | Posted by admin in General - (0 Comments)

Benvolguts veïns i veïnes de Castellciutat,

El passat dissabte dia 29 de març es va realitzar al local social una Assemblea General Extraordinària a la que van assistir-hi veïns del poble, membres de l’antiga junta directiva de l’Associació de Veïns i el Jordi Martin, regidor de Castellciutat.

En el marc de la reunió, es va fer un resum dels problemes actuals de l’Associació, així com un històric dels  fets més remarcables des de la seva creació.

En acabar, es van acordar entre tots els assistents a l’Assemblea General Extraordinària de l’Associació de Veïns de Castellciutat, els següents punts:

1r. La dimissió de l’actual Junta de l’Associació de Veïns de Castellciutat.

2n. Convocar, per votació unànime dels assistents, una nova Assemblea en la qual participi el màxim nombre de veïns i d’associacions culturals i esportives de la nostra vila per  tal de plantejar noves formules de participació i per a decidir quin ha de ser el futur i la representativitat de Castellciutat davant l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

 Així doncs,  us convoquem a l’Assemblea de poble el dissabte dia 12 d’abril a les 19h al Local Social de Castellciutat.

  • L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i els regidors d’Esports i Castellciutat, Lluís Biosca i Jordi Martin, respectivament, han felicitat en nom de la ciutat a l’equip per haver ascendit de categoria.

La Corporació Municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, encapçalada per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, juntament amb el tinent d’alcalde d’Esports, Lluís Biosca, i del regidor de Castellciutat, Jordi Martin, han rebut aquest vespre a la plantilla del Castellciutat FC en reconeixement pel seu ascens en el campionat de lliga de tercera divisió catalana de futbol sala de la temporada 2013-2014.

recepció al castellciutat

En un acte que ha tingut lloc a la sala d’actes del Consisitori urgellenc, els jugadors i el cos tècnic del Castellciutat FC, acompanyats pel seu president, Cinto Ribó, han rebut les felicitacions en nom de la ciutat de la Seu d’Urgell per part d’Albert Batalla, que els ha encoratjat a seguir portant el nom de Castellciutat i de la Seu “ben amunt” arreu del país.

L’alcalde ha fet a mans del president del CF Castellciutat un petit obsequi per haver assolit l’ascens a segona divisió. Per la seva part, la plantilla li ha lliurat una samarreta commemorativa d’aquesta fita esportiva.

A més a més de ser campions de lliga, el CF Castellciutat també ha aconseguit ser semifinalista de la Copa Catalunya Sènior Futbol Sala, Lleida 2013-2014.

Notícia de Montse Rovira. Comunicació Ajuntament

La Ruta 1714 és una proposta d’itinerari turístic i cultural pels indrets, monuments, viles o espais més destacats de la guerra de Successió a Catalunya. Els escenaris del conflicte, des de Barcelona a la Seu d’Urgell.

Una posada en valor de més d’una cinquantena de monuments i espais històrics destacats de la guerra de Successió estructurats en deu nodes centralsvint Viles Cremades, municipis que van ser creats i saquejats durant la guerra, i una vintena més agrupats sota el concepte d’Espais 1714, indrets destacables per les batalles, pels personatges, pels setges o pels conjunts emmurallats que s’hi conserven.

A continuació trobaràs tota la informació turística i històrica sobre cadascun d’aquests indrets aquí.