Campions! L’any vinent, a 2a!

març 31st, 2014 | Posted by admin in General - (0 Comments)

El CF Castellciutat ha aconseguit l’ascens a Segona Catalana de futbol sala. L’equip alturgellenc s’ha proclamat campió del seu grup de Tercera en l’any del seu debut.

10156125_612364198840905_757891565_n

El Castellciutat ha certificat matemàticament el títol en vèncer a la pista del Massoteres Sant Guim per un clar 1-12. A una jornada pel final, i tot i tenir un partit pendent, el conjunt groc ja té assegurat l’ascens en el seu any de debut, a l’última categoria del futbol sala català.

Notícia de Ràdio Seu

  • La junta actual ha convocat pel pròxim 12 d’abril una assemblea general extraordinària per decidir el seu futur
  • L’entitat es va constituir l’any 2000 i ha dut a terme nombroses activitats

L’Associació de Veïns de Castellciutat ha convocat el pròxim 12 d’abril una assemblea general extraordinària per decidir el seu futur. L’actual junta considera que cal debatre amb els veïns la continuïtat de l’entitat i posar sobre la taula com cal implicar-se en el desenvolupament del poble.

El president de l’associació veïnal, Miquel Parra, apunta en una carta al fet que “amb el pas del temps, la participació i la implicació, tant dels membres de la junta com dels veïns, ha anat disminuïnt per la desmotivació, la poca renovació en els càrrecs o la manca de dinamització en les activitats programades”.

En el mateix sentit, assenyala que els problemes econòmics també condicionen la tasca actual. A causa de la crisi, no és possible obtenir del consistori de la Seu els ajuts que es tenien assignats a través d’un conveni. “Això dificulta molt poder proposar accions per a la millora de Castellciutat”, indica Parra.

L’entitat es va constituir l’any 2000 i des del seu inici ha comptat amb el suport del veïnat, que ha aportat quotes anuals. Ha organitzat el casal d’estiu, un taller de manualitats, activitats esportives, un taller de teatre, una exposició fotogràfica, les caramelles o la celebració de festes populars com el Dijous Gras, Sant Jordi, Sant Joan, la Castanyada o la cavalcada de Reis.

L’Associació de Veïns de Castellciutat també ha estat un important interlocutor amb les institucions a l’hora d’exposar problemes o reclamacions.

Notícia de Ràdio Seu

La recollida de firmes s’efectuarà arreu de Catalunya i també a la comarca de l’Alt Urgell, on hi haurà diversos punts habilitats, supervisats per un o diversos apoderats (adequadament identificats) de l’Assemblea Nacional Catalana a la comarca, que comprovaran que el procés de recollida es faci d’acord amb la normativa establerta.

Els alturgellencs podran donar suport a la iniciativa a Castellciutat, Estamariu, la Seu d’Urgell, Montferrer i Oliana.

Requisits per votar

Per poder sumar-se a la campanya per exercir el dret de petició caldrà adreçar-se a un dels punts de votació. Per signar s’exigeix tenir més de 16 anys i, obligatòriament, mostrar el document nacional d’identitat. Pels que fa als estrangers, se’ls sol.licitarà el NIE o passaport.

Aquells que ja han signat anteriorment no podran tornar a fer-ho, ja que és vàlida una única firma per persona.

Punts de recollida i horaris

22 de març (dissabte):

Castellciutat: de 17 a 19 h al consultori mèdic (carrer de Marc Comes).

La Seu d’Urgell: de 10 a 14 h i de 18 a 20 h, al passeig de Joan Brudieu i al carrer Major.

Oliana: de 10 a 14 h a la plaça de la Reguereta.

23 de març (diumenge)

Estamariu: de 17 a 19 hores a l’Ajuntament.

La Seu d’Urgell: de 10 a 14 h i de 19 a 20 h, al passeig de Joan Brudieu.

Montferrer: de 10 a 14 h a l’Ajuntament.

Notícia de Ràdio Seu

L’Associació de Veïnes i Veïns de Castellciutat ha convocat una assemblea general, oberta a socis i veïns, per a compartir qüestions d’actualitat i també plantejar la continuïtat o no de l’actual junta. Aquest fet podria afectar el futur de l’associació, una eina que d’ençà del seu naixement ha estat molt útil per a la dinamització de la vida social i cultural de la vila, actuant alhora d’enllaç entre aquesta i l’Ajuntament. L’actual junta de l’Associació de Veïnes i Veïns fa una crida a la participació activa a l’assemblea, que se celebrarà el proper dissabte 22, a les 19.00h, al local social, així com a trobar la manera que aquesta continuï en vigència, ja sigui mitjançant propostes, ja sigui a través de la renovació de la junta.

  • L’Eix Pirinenc registra en aquesta zona una mitjana de 14.000 vehicles al dia
  • El pressupost de les obres d’entrada al nucli de Castellciutat i al Polígon industrial de Lleteries és de gairebé 1 milió i mig d’euros

A partir d’ara es poden formular al·legacions pel que fa a la necessitat d’ocupació o correcció d’errors en la relació de béns i drets afectats per les expropiacions necessàries per realitzar l’obra, així com pel que fa a la reordenació dels accessos a la carretera.

La N-260, en el seu accés a la població de la Seu d’Urgell per l’oest, registra una mitjana de 14.000 vehicles al dia que travessen dues interseccions. La primera rotonda està prevista al punt quilomètric 228,5, a les proximitats del nucli de Castellciutat i en un canvi de rasant, en el qual hi ha l’accés a un camí agrícola al costat nord i dos accessos a un hotel.

L’altra glorieta està prevista al punt quilomètric 228,0, prop del pont sobre el riu Valira i a l’entrada al nucli urbà de la Seu d’Urgell. Es troba a prop del polígon de Lleteries, que no disposa de cap tipus de canalització per al trànsit. Al costat sud hi ha l’accés a un camí agrícola.

Reordenació d’accessos

L’objectiu del projecte és la construcció de dues rotondes en aquestes dues interseccions i la reordenació dels accessos existents a la N-260, de manera que es millori la seguretat viària. A més d’això, es preveu la rehabilitació del paviment entre les dues interseccions, la construcció d’una vorera al costat sud de la N-260, la creació de zones d’aparcament i un mirador sobre la vall del Valira i la població de la Seu d’Urgell.

Característiques tècniques

L’actuació preveu la construcció de dues glorietes constituïdes per una illeta central de 16,0 m de diàmetre, envoltada per una calçada anular de 8,0 m d’amplada, i situades una d’elles en el PK 228,5, donant accés en el seu costat nord a un camí agrícola, i en el seu costat sud a un vial municipal del nucli de Castellciutat i a un hotel. L’altra es construirà al punt quilomètric 228,0. Aquesta glorieta se situarà al costat sud de l’actual N-260, sense tocar la calçada existent, amb l’objectiu de reordenar els accessos actuals a la zona industrial situada al flanc Nord a través d’un accés únic. Al costat sud portarà a un camí agrícola. Aquesta disposició obliga a moure la via cap al sud en 150 m, el que permet la creació de zones d’aparcament sobre l’antiga calçada de la N-260.

Les glorietes comptaran amb il·luminació. Entre ambdues, es projecta un mirador sobre la vall del Valira i la població de la Seu d’ Urgell. A més, es rehabilitarà el paviment i es construirà una vorera de vianants al llarg de flanc sud de la carretera N-260 entre les dues glorietes. En el pont sobre el riu Valira, que dóna accés a la Seu d’Urgell, es renovaran voreres, ampits i baranes.

Finalment, es demoliran els trams de paviment que quedin en desús i es restauraran les superfícies afectades per les obres mitjançant la plantació d’espècies autòctones.

Notícia de Ràdio Seu

El roure del Tricentenari

març 1st, 2014 | Posted by admin in General - (0 Comments)

Demà diumenge dia 2 de març, en el si dels actes de commemoració del Tricentenari farem un acte simbòlic: plantarem un roure a Montserrat.

Montserrat 

El roure, un arbre arrelat a la nostra terra, serà plantat amb sorra provinent de diversos pobles i ciutats d’arreu de Catalunya; pobles i ciutat vinculats a la Guerra de Successió, entre els quals Castellciutat. Es pretén que el roure, símbol de fortalesa,  mostri la pervivència de la cultura catalana malgrat les adversitats, així com sobretot la seva projecció de cara al futur. És per això que els alcaldes dels diversos municipis aniran acompanyats per parelles de nenes i nens, que seran els encarregats d’afegir la sorra provinent de llur poble a la provinent d’altres pobles i ciutats, amb la qual es barrejarà, i per tant de coplantar el roure del Tricentenari.

Pel que fa al municipi, juntament amb l’alcalde Albert Batalla, seran dues parelles de Castellciutat les que representaran la resta de nenes i nens, que juntament amb les demés parelles representaran alhora tots i cadascun dels nens i nenes de Catalunya, així com les properes generacions i per tant el futur del país. Acompanyats per llurs pares i el regidor de Castellciutat Jordi Martin, els encarregats d’abocar la sorra de la Torreta a Montserrat i per tant de representar la nostra vila seran l’Azuka Mbelu Riado i la Berta Parra Méndez, i el Pau de Fèlix Colell i l’Ariadna Parra Méndez, els quals esperem que en gaudeixin i guardin un bon record d’aques diumenge de març.