1496407_581339738606741_1463539790_oEl proper dijous 23 de gener, a les 21.30h, al Local Social, l’associació Amics de Castellciutat convoca una assemblea oberta per a donar-se a conèixer públicament, presentar els integrants de l’actual junta i alhora recollir opinions i suggeriments de veïnes i veïns.

Ahir dissabte 11, a la Seu Vella de Lleida es donà el tret de sortida a la commemoració dels tres-cents anys dels fets de 1714. Al llarg de l’any, a partir de diversos actes organitzats tant a escala nacional com a escala municipal, arreu del país com ja ho férem el passat 28 de setembre a la Seu i Castellciutat; com continuarem fent-ho al llarg de 2014 conjuntament amb altres pobles i ciutats recordarem aquell episodi històric i commemorarem que, més enllà de la Guerra de Successió i del posterior Decret de Nova Planta, a data d’avui, col·lectivament, no només continuem essent, sinó que ens projectem cap al futur.

Atesa la vinculació de la nostra vila amb el transcendental capítol de la història de Catalunya, aquest espai web s’anirà fent ressó al llarg de l’any d’alguns dels actes relacionats amb el Tricentenari i la Ruta 1714.

‘Érem, som, serem’, pròleg de la inauguració dels actes del Tricentenari. Vídeo de Vilaweb

  • La plataforma ha enviat cartes als presidents espanyol i català, Mariano Rajoy i Artur Mas
  • També s’ha donat a conèixer la situació a la Comissió Europea

La plataforma d’afectats per la línia d’alta tensió projectada entre Adrall i Andorra han elevat a les principals institucions la seva petició perquè s’anul·li i almenys es modifiqui el traçat previst per Red Eléctrica de España.

Concretament, els darrers dies el grup ha tramès cartes explicatives als presidents de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i del Govern espanyol, Mariano Rajoy. En el text, exposen el “total desacord” amb el projecte i assenyalen que aquest afecta unes 220 parcel·les agrícoles de la zona de l’Urgellet. També expressen la preocupació per l’impacte paisatgístics i els riscos per a la salut per la presència de camps electromagnètics.

El text convida Rajoy i Mas a visitar la zona on es vol fer la línia i demana el soterrament o bé desplaçament d’alguns trams.

Paral·lelament, la plataforma també ha enviat una carta semblant, escrita en anglès, al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i als principals responsables de la institució comunitària. En tots els documents hi figuren els noms i números d’identificació dels signants.

Finalment, aquest dimarts mateix s’ha enviat una carta al president de Red Eléctrica en què se’l convidarà a mantenir una reunió per exposar els arguments dels afectats per la línia i intentar arribar a un acord per reduir-ne l’impacte.

Nota de premsa de Ràdio Seu

El dia de Reis a les 11.00, abans d’iniciar el viatge de retorn i gràcies a la relació d’amistat que mantenen des de fa anys amb l’Associació de Veïns de Castellciutat, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats pels seus patges, arribaran a la plaça de l’Arbre, des d’on repartiran els regals que els més petits han demanat i esperen rebre. Seguidament agafaran força amb la coca i la xocolata que l’associació d’Amics de Castellciutat prepararà per a tothom i reprendran el llarg camí cap a l’Orient.

Arribada dels Reis 2013

Arribada dels Reis 2013

 

El dia abans a les 18.30h, Ses Majestats arribaran en barca al Parc Olímpic del Segre, on seran rebuts per l’alcalde del municipi i altres autoritats. A continuació, acompanyats per les carrosses que les AMPA dels diversos centres educatius de la Seu i Castellciutat han anat guarnint durant la primera part de l’any, encapçalaran la cavalcada pels carrers de la ciutat fins a arribar a Sant Domènec, on rebran personalment les cartes de tots els nens i nenes. Una estona després seran a Montferrer, on aprofitaran per a visitar el pessebre vivent que veïnes i veïns cada any organitzen.

Notícies relacionades: 1 i 2